De laatste tips en trends

Vijf tips die helpen voor de perfect LinkedIn-profiel

In de wereld van succesvol zakendoen is LinkedIn 347 miljoen gebruikers één van de meest populaire sociale netwerken voor professionals. Ook in de evenementenbranche biedt LinkedIn vele handige opties, maar veel personen en bedrijven benutten nog lang niet het volledige potentieel van LinkedIn. Dit terwijl een geoptimaliseerd LinkedIn-profiel ontzettend waardevol is. Ontdek onze LinkedIn-tips en versterk jouw profiel!

Tip 1: Een goede foto
Je maakt immers maar een keer de eerste indruk. LinkedIn is een persoonlijk en zakelijk netwerk en profielen met foto worden zeven keer vaker bekeken dan profielen zonder foto omdat deze als persoonlijker en betrouwbaarder worden gezien. Een goede LinkedIn foto is een grote professionele, zakelijke portretfoto waarin je de kleding draagt die hoort bij jouw dagelijks werk. Uiteraard mag er wel een persoonlijke twist of humor in de foto zitten.

Tip 2: Deel kennis en ervaring
Beweeg je in groepen, reageer op updates, like of deel updates, plaats zelf updates of blogs, maak je zelf zichtbaar. Hoe meer je dat doet, hoe meer mensen je zien, hoe meer ze op jouw profiel komen. Maak ook je updates en netwerkactiviteiten voor iedereen zichtbaar en stel je open voor alle nieuwe vormen van contacten. Zorg er wel voor dat je niet alleen maar commerciële teksten plaatst maar zeker je kennis deelt met anderen. Wees behulpzaam en transparant wanneer je kennis en informatie deelt op LinkedIn. Deel met name zoveel mogelijk branchespecifieke kennis met je netwerk. Zorg ervoor dat de content die je deelt relevant en praktisch inzetbaar is. Zodoende maak je van je netwerk ook ambassadeurs van je bedrijf.

Tip 3: Connecties
He gaat natuurlijk om de contacten die je in jouw netwerk hebt. In het uitklapmenu bij Contacts vind je je eigen Netwerk Statistics. Dit is een overzicht van je bestaande contacten, onderverdeeld naar eerste-, tweede- en derdegraads contacten. Hier zie je al je potentiële ambassadeurs. Erg interessant zijn de tweedegraads contacten dus de directe contacten van jouw eigen netwerk. Dit is een grote groep mensen waar je slechts 1 stap vandaan bent. Jouw eerstegraads netwerk kan jou met hen in contact brengen. Om LinkedIn echt voor je te laten werken, heb je minimaal 200 connecties nodig.

Meer weten over LinkedIn?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, e-mailadres of telefoonnummer.