Smakelijk! Honinggarnalen met zwarte sesam, zoetzure komkommer en snijbiet

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 grote gamba’s (gepeld)
  • 200 ml honing
  • 200 gram bloem
  • 300 ml ijswater
  • 10 gram snijbiet (geel, paars en oranje)
  • 15 gram viseitjes (rood)
  • 1/4 komkommer
  • 20 stuks pepquiños
  • 5 gram zwarte sesam
  • 100 ml sushiazijn
  • 20 gram suiker
  • Pittige groene kruiden
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.
  • Marineer de blokjes komkommer in een mengsel van suiker en sushiazijn. Laat uitlekken en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de snijbiet in kleine stukjes en bewaar 3 langere stukken voor de opmaak per persoon.
  • Dresseer de komkommerblokjes op borden in cirkels met een diameter van circa 15 cm en leg de gehalveerde pepquiños, de groene kruiden, de viseitjes en de snijbiet erbij.
  • Maak het tempurabeslag door de bloem met het ijswater te mengen en met een garde te kloppen tot de juiste dikte.
  • Haal de gamba’s door het tempurabeslag en bak ze in de frituur gedurende 3 minuten.
  • Haal daarna direct door de honing en vervolgens door de zwarte sesam.
  • Leg de garnalen in het midden van de borden en garneer met de staafjes snijbiet.