De laatste tips en trends

Vier tips om een hoge opkomst te garanderen

Bij het ontwikkelen van idee tot een geslaagd evenement staan het doel voor het evenement en de gasten altijd centraal.  De gasten spelen een sleutelrol in het slagen van elk evenement, of het nu gaat om een zakelijk congres gaat of om een personeelsfeest. Het kan voorkomen dat alles tot in de puntjes is geregeld, maar met een tegenvallende opkomst komt geen enkel evenement van de grond. Daarom geeft Philips Stadion Events vier tips die een hoge opkomst voor jouw evenement garanderen.

Tip 1: OriginaliteitFoto selfie perskamer
Maak allereerst een concrete inventarisatie van de doelgroep en wat deze groep gasten het liefst terug wil zien tijdens het evenement. Zorg voor een gedegen afweging tussen de wensen en behoeften door bijvoorbeeld een poll waarbij de gasten zelf invloed kunnen hebben over de inhoud. Door hen vroegtijdig te betrekken wordt men overtuigd dat het zeker de moeite waard is om te komen.

Wees niet bang om out-of-the-box te denken, interactieve sessies waarbij het dialoog met de gasten wordt gezocht scoort een veel hogere betrokkenheid dan het luisteren naar een lezing. Voeg een fun element toe om te zorgen dat iedereen gedurende de dag fit, alert en enthousiast blijft.Kleedkamer

Tip 2: Een aansprekende locatie
Ook de keuze voor de locatie is essentieel. Als men bij de save-the-date en uitnodiging al getriggerd wordt door de aansprekende locatie, is de kans uitermate groter dat het aantal aanmeldingen stijgt. Tegenwoordig zijn eentonige zalen bij hotels en oubollige standaard congreslocaties niet meer bevorderend voor de productiviteit tijdens een evenement.

Tip 3: Wees ruim op tijd
De agenda’s lopen snel vol en de werkdruk is hoog. Zorg daarom dat je op tijd de datum communiceert met een duidelijke indicatie van het programma en locatie. Foto paprika'sDan weten de gasten direct waar zij aan toe zijn, er wordt bovendien een verwachting ontwikkeld en daardoor maakt men tijd vrij in de agenda.

Ook verklein je hierdoor de kans dat potentiële gasten al bezet zijn op de datum en tijdstip dat het evenement georganiseerd wordt. Er komt enorm veel kijken bij het organiseren van een evenement, daarom is het raadzaam om een goede planning op te stellen met daarin een communicatiemix.

Tip 4: Catering van topkwaliteit
Beknibbel niet op de catering van het evenement, de innerlijke mens moet ook centraal staan. De kwaliteit van de locatie en catering is inherent aan de kwaliteit van het evenement. Bied de gasten bijvoorbeeld nog een flesje water als ze naar huis gaan of een gezonde snack.

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier, e-mailadres of telefoonnummer.